Cuib de viespi ( Pumni )

de miremirc in Prajituri, 15 Feb 2011 | 6294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 575g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • putina sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • Sirop :
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi ( Pumni ):

Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu drojdia dospita si framanatam cam 5 minute; formam din aluat o bila peste care presaram faina,acoperim cu un prosop curat si punem la dospit aproximativ 1 ora.

Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2 si intindem fiecare parte in grosime de cca 1 cm;

Ptr.crema : amestecam untul cu zaharul (nu este necesar ca zaharul sa fie topit) apoi il impartim in 2 si intindem cu un cutit peste foile de aluat .

Cine doreste poate presara peste crema de unt : nuca de cocos, nuci macinate,scortisoara,cacao etc;eu i-am lasat simpli.

Foile unse le rulam frumos si taiem rondele de cca 4 cm grosime pe care le punem cu partea taiata in sus una langa alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Daca lasam loc intre ele nu cresc frumos, in sus, ci se intind in tava si arata ca si melcisorii cu nuca.

Lasam in tava la dospit cam 30 minute,apoi le dam la cuptor cam 20 minute la 180 grade.

Ptr.sirop : punem laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert pana se topeste zaharul; dupa ce au stat cuiburile de viespi la cuptor 20 de minute punem cu lingura pe fiecare cuib din aceste sirop pana la terminarea lui si mai lasam 10 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi ( Pumni )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Cris2711 1

15.02.2011, 17:20

un deliciu si eu vreauuu

aziz 1

15.02.2011, 19:39

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi